Al mijn gehele leven vind ik vissen fascinerende dieren. Discovery Channel, Animal Planet en niet te vergeten de documentaires van Jacque Cousteau werden als klein jongetje gulzig bekeken. Toen ik mijn eerste aquarium kreeg ging er een wereld voor me open en werd er een passie geboren. In de jaren die volgden hield ik allerlei soorten tropische zoetwatervissen tot ik verliefd werd op de Discus.

Op mijn 20ste bouwde ik een kwekerij waar ik discusvissen kweekte. Naast kweken importeerde ik uit diverse werelddelen discusvissen en L-nummers welke ik verkocht aan winkeliers en hobbyisten. Discuskwekerij de Parel was 20 jaar een groot succes. Dit succes eindigde toen de aanloop zo groot werd dat ik van de gemeente op de huidige locatie niet verder mocht kweken.

Ik had de keus om op een nieuwe locatie de kwekerij door te starten of een andere weg in te slaan. In de periode waarin ik mijn opties verkende bleef en steeg de vraag naar Parel's Vismix, welke ik voor vissen van mezelf en mijn klanten maakten. Omdat de reacties op de Parel's Vismix zéér positief waren besloot ik deze mix óók via winkeliers op de markt te brengen. Omdat winkeliers de vismixen, welke ik oorspronkelijk voor discusvissen maakte, ook aan andere vissen begonnen te geven als zoutwater, malawi, tanganyi, roggen, betta's, L-nummers en overige tropische vissen. Kwam ik er achter dat de vismixen een veel groter succes was dan ik van te voren had durven verwachten. Vanaf 2020 ligt de focus enkel nog op productie en verkoop van Parel's Vismix.

De kracht/succes van Parel's Vismix zit in tijd en behoefte: Ik ben 20 jaar bezig geweest met de samenstelling van deze mix. Zelf samenstellen deed ik omdat de vissen in mijn kwekerij een mix nodig hadden welke voldeed aan onderstaande eisen.

  • Enkel natuurlijke ingrediënten.
  • Geen conserveringsmiddelen.
  • Snel opkweken naar grote en gezonde vissen.
  • Voer moet immuun versterkend zijn.
  • Vissen mooier laten kleuren door algen.
  • Voer mag niet uit elkaar vallen.
  • Voer mag geen troebel water veroorzaken
  • Iedere maat vis moet van deze mix kunnen eten.

 

 

Filosofie:

Kwaliteit
Parel’s fishfood focust zich op productie van meest hoogwaardige diepvriesvoeding wat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Dit doen we door énkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken die qua oorspong uit de consumenten markt komen.
 
Smaak
Een van de grootste uitdagingen was om een mix samen te stellen die buiten immuun versterkend ook lekker gevonden wordt. Dat is gelukt, Parel’s vismix wordt zeer gretig gegeten door zoet, zoutwater en moeilijk etende vissen. Vissen zullen de vismix zonder over te wennen goed eten.
 
Kleurontwikkeling
Wij maken diverse mixen welke zich focussen op versterking van kleur en patronen in de tinten rood, oranje, geel en blauw. De versterking wordt behaald door enkel natuurlijke stoffen als algen. Buiten kleur intensivering, waarvan je de eerste resultaten binnen 7 dagen ziet, hebben de algen een positief effect op het immuunsysteem van de vis.
 
1.Vismix Blauw: lees hier meer info over de ingredienten welke voor de blauwkleur versterking zorgen en wat deze stoffen nog meer doen.
2.Vismix Rood: lees hier meer info over de ingredienten welke voor de roodkleur versterking zorgen en wat deze stoffen nog meer doen.
3.Vismix Geel: lees hier meer info over de ingredienten welke voor de geelkleur versterking zorgen en wat deze stoffen nog meer doen.
4.Vismix Paprika: lees hier meer info over de ingredienten welke voor de oranjekleur versterking zorgen en wat deze stoffen nog meer doen.
5.Vismix Chlorella: lees hier meer info over de ingredienten welke voor immuun versterking zorgen en wat deze stoffen nog meer doen.
 
Opkweken
Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze mix is het snel en gezond opkweken naar grote vissen. In het verleden heb ik veel gevoerd met runderhart. Runderhart bevat veel eiwitten en vetten. Deze worden omgezet naar snelle groei. Groot nadeel van vlees is dat deze te vet zijn. Deze vetten stollen in de darmen van de vissen en veroorzaken ontstekingen waardoor vissen last kunnen krijgen van darminfecties als Flagelaten en Cilliaten. Buiten het teveel aan slechte vetten is vlees zeer eenzijdig en veroorzaakt het snel een tekort aan mineralen waardoor bijvoorbeeld gatenziekte kan ontstaan. Om die reden werken wij enkel met visproducten. Deze bevatten goede vetten waardoor ziekten als darminfecties en gatenziekte niet zullen ontstaan. De goede vetten die de vismix bevatten hebben bijna hetzelfde effect qua groei als runderhart. De combinatie van goede vetten en lage vervuilingsgraad (die wordt behaald omdat de vismix niet uit elkaar valt en geen mistig water veroorzaakt) heeft als gevolg dat vissen erg hard groeien.
 
Kweken
Dit voer heeft als effect dat vissen veel sneller eieren gaan afzetten. Ik zag deze toename bij mijn discusvissen maar krijg ook vaak terugkoppeling van klanten die andere vissen kweken (als Malawi, L-nummers en zoutwater vissen) en dezelfde resultaten zien.
 
Water
In het verleden heb ik veel diverse producten van vele producenten gevoerd. Deze producten werden veelal aangelengd met water. Soms wel tot 70%. Aan Parel’s vismix wordt geen water toegevoegd.
 
Ontdooien
Parel’s vismix niet uispoelen en maximaal 5 minuten ontdooien. Hierna mag je de vismix aan de vissen geven. Door deze manier van voeren blijven alle toegevoegde algen en overige stoffen in het voer en worden ze niet aan het water afgegeven. Hierdoor krijgen vissen alle goede stoffen binnen welke zij omzetten in groei, gezondheid en kleurontwikkeling.
 
Compact
Een groot nadeel van diepvriesvoeding is dat voer uit elkaar valt. Wanneer voeding uit elkaar valt krijg je zweefvuil. Deze kleine deeltjes gaan overal op, in en onder liggen. Je hebt dus vaak voeding wat niet wordt opgegeten en gaat rotten of je filter vervuilt. Zonde van waterkwaliteit en voeding wat niet wordt opgegeten. Onze mix blijft compact, veroorzaakt geen zweefvuil en geen troebel water.
 
Formaat
De vismixen zijn tijdens productie zo fijn gemaakt dat het ideaal opfokvoer is voor jonge vissen. Toevoeging van zeewier heeft een bindende werking waardoor het voer compact blijft en iedere maat vis de vismix kan eten.
 
Prijs
Parel’s vismix bestaat enkel uit hoogwaardige ingrediënten. Al deze ingrediënten zijn qua oorsprong bedoelt voor menselijke consumptie.
Onze vismixen bestaan uit 100% zoet, zoutwatervis en énkel natuurlijke ingrediënten, conserveringsmiddelen zijn niet aanwezig. Onze mixen worden aangevuld met sterke antioxidanten en algen. Let wel: aan veel visvoer worden algen toegevoegd. Echter omdat algen kostbaar zijn worden deze vaak in te kleine hoeveelheden toegevoegd. Waardoor de positieve effecten als versterking immuun en kleurontwikkeling nauwelijks behaald worden. Voor het meest gunstige effect moeten deze stoffen 5 tot 10 keer sterker gedoseerd worden. De algen ik onze mixen worden allemaal zodanig gedoseerd dat ze het meest maximale effect op gebied van gezondheid bereiken. Deze manier van produceren heeft effect op de kostprijs. Onze vismixen zijn daardoor duurder dan bijvoorbeeld andere diepvriesvoeding welke ik aanbiedt in mijn webshop. Aan de andere kant….aan de vismix voeg ik geen water toe….andere diepvriesvoeding zit wel tot 70% water. Kortom de prijs ligt hoger, maar wel meer voer, hogere kwaliteit en zichtbaar resultaat op gebied van gezondheid, kleur, groei en kweekresultaten.
 
Verkooppunten
U kunt Parel’s Vismix, na het maken van een afspraak, direct bij ons afhalen, kosteloos thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze verkooppunten.
 
Bezorging
Wanneer u diepvriesvoer bij mij bestelt verpak ik deze zodanig dat de voeding in de box 2 á 3 dagen bevroren blijft. Het pakket wordt op de door u gewenste dag geleverd en kunt u volgen door middel van Track en Trace.
 
Klant
Parel’s fishfood levert aan winkelier en particulier in Nederland, België en Duitsland.
 
Kennis en ervaring
Parel’s vismix komt voort uit 20 jaar kweekervaring. Ik ben zelf voeding gaan maken omdat ik voeding zocht waarmee ik vissen snel en gezond op kon kweken, weinig vervuiling veroorzaakte en kleuren op natuurlijke wijze versterkte.