De afgelopen 3 maanden hebben we verschillende onderzoeken naar voer gedaan. Wat hebben we onderzocht: het effect op waterkwaliteit na toedienen van bevroren en ontdooide voeding.

De resultaten: na het geven van bevroren voeding ontstaan er veel ballaststoffen. De ballaststoffen bestaan uit vergruist niet op te nemen materiaal en sappen van de betreffende ingrediënten. Deze ballaststoffen worden niet door de vissen opgenomen. Deze stoffen worden door de nitrificerende bacteriën in het filter afgebroken. De nitrificerende bacteriën gebruiken in dit proces veel zuurstof met als gevolg dat het ecologisch evenwicht uit balans raakt en verhoogde NH3,4/NO2/NO3 waardes genereren.

Het verschil tussen bevroren en ontdooit voeren in onze kwekerij: bevroren voeding toedienen heeft als gevolg: noodgedwongen 1 x daags 80% verversen. Ontdooide voeding toedienen heeft als gevolg: 1 x in de 3 dagen noodgedwongen 80% water verversen. In verband met bevordering van groei kiezen wij voor continu verversing. Echter is het voor u als hobbyist aan te raden het voer te ontdooien.

De juiste manier van voeren.

- Voer ontdooien

- Voer met zeef uitspoelen tot alle gruis en sappen verdwijnen.

- Voer verrijken met vitamines, mineralen en sporen elementen

"verkrijgbaar bij Discuskwekerij de Parel.

Discuskwekerij de Parel heeft diepvries voeding ontwikkelt die u niet hoeft te ontdooien. Deze voeding bestaat uit kalkoenhart, garnalen, mosselen en vitaminen, mineralen en sporenelementen. Deze voeding kunt rechtstreeks aan de vissen geven.De voeding is zo gefabriceerd dat ieder formaat vis van deze voeding kan eten zonder dat de voeding uit elkaar valt of ballaststoffen veroorzaakt. Kortom gezond en niet belastend voor het aquarium.