Discusmix

Voeding is enorm belangrijk!
Kwalitatief goede voeding zorgt dat discusvissen groeien, mooie vormen krijgen, kleur ontwikkelen en gezond blijven. Kwalitatief slechte voeding zorgt voor constante aanslag/prikkeling in de darmen en op het immuunsysteem waardoor de vis verzwakt.
Wanneer discusvissen door kwalitatief slechte voeding verzwakken kunnen ze geen weerstand bieden t.o.v. al aanwezige darmparasieten. Dit uit zich bijvoorbeeld in darm flagellaten of cilliaten (een van de meest voorkomende ziektebeelden bij discusvissen).

Er zijn diverse soorten diepvriesvoeding te krijgen als mosselvlees, krill, mysis, artemia, runderhart, etc. Als de kwaliteit van deze voersoorten goed is kun je deze voeding prima geven. Helaas krijgen we (buiten eigen visuele en reuk beoordeling) de kwaliteit van diepvriesvoeding niet helder in beeld.
We krijgen de kwaliteit niet helder in beeld omdat er geen controles op voedselveiligheid worden uitgevoerd. De afgelopen jaren ben ik voersoorten tegengekomen die kwalitatief niet goed zijn. Voorbeelden hiervan zijn:
1. Artemia waar kippenveren tussen zitten.
2. Mysis die enorm stinken.
3. Runderhart waar te veel vet in zit.
4. Partijen mosselen die opgekocht worden wanneer de houdbaarheidsdatum is overschreden.
5. Toevoeging van hoge percentages water en kleurstoffen zodat de kostprijs van het product lager wordt.
6. Etcetera

Bovenstaande oorzaken hebben als gevolg dat de kwaliteit van veel diepvries producten voor discusvissen onvoldoende is. Een half jaar geleden kwam ik in contact met Jan Boerlage. Na het proberen van een aantal van zijn diepvriesproducten raakte ik erg enthousiast over zijn producten en manier van werken. Samen met Jan zijn we op zoek gegaan naar een discusmix die alle benodigde ingrediënten bevat die een discusvis nodig heeft om te groeien, kleur te ontwikkelen en gezond te blijven.
Uiteindelijk zijn we op een mix uitgekomen die bestaat uit Hollandse Garnalen, Mosselen, Spiering, vitaminen, zuivere spirulina en paprika poeder.

In de discusmix zitten 3 zoutwater producten van zeer hoge kwaliteit omdat:
1. De natuur (niet de mens) de Hollandse Garnalen, Mosselen en Spiering grootgebracht heeft. Kortom ze zijn op basis van natuurlijke stoffen grootgebracht.
2. Bij geen van deze producten wordt na vangst conserveringsmiddelen gebruikt.
3. Alle producten in de mix vers zijn.

Hieronder de feiten en mijn bevindingen op een rij.

1. De discusmix gebruik ik als hoofdvoeding.
2. De discusmix wordt gretig door discusvissen gegeten. Ze vinden de discusmix erg lekker.
3. De discusmix bevat alle stoffen die een discusvis nodig heeft.
4. De discusmix belast het water nauwelijks. Tijdens voeren ontstaan geen stofwolken.
5. De discusmix wordt niet op/aangevuld met water.
6. De discusmix is compact en heeft een fijne structuur waardoor ieder formaat discus deze mix kan eten.
7. De discusmix blijft compact tijdens het voeren. Door de compactheid moeten de vissen de voeding uit elkaar trekken waardoor competitief gedrag ontstaat en vissen gretiger eten.

Ik ben ontzettend enthousiast over de mix die Jan Boerlage en ik samengesteld hebben.
Wanneer u deze mix af wilt nemen kunt u deze bestellen of in onze kwekerij op komen halen.