Even voorstellen

Al mijn gehele leven vind ik vissen fascinerende dieren. Discovery Channel, Animal Planet en niet te vergeten de documentaires van Jacque Cousteau werden als klein jongetje hartelijk ontvangen. Toen ik mijn eerste aquarium kreeg ging er een wereld voor me open en werd er een passie geboren. Het eerste aquarium werd al snel te klein en moest plaatsmaken voor een aquarium van 400 liter. Ook deze bevredigde mijn behoefte niet ...dus kocht ik een aquarium van 1400 liter. Mijn passie groeide en groeide en bereikte zijn hoogtepunt toen ik de koning van het aquarium ontmoette... De DISCUS.

Minimaal 3 keer per dag voeren, verwarmingselement op tropische temperaturen, hoge stroomkosten en niet te vergeten de hoge kosten met betrekking tot de aanschaf van onze koningen. Het leven van een aquariaan is een duur leven. Zeker het leven van een aquariaan die discusvissen houdt. Ik dacht......"dat moet anders kunnen". Ik ga discusvissen kweken, importeren en verkopen in de vorm van eenmanszaak. Als bron zijnde kan ik zelf de prijs bepalen en de markt... tegen een mooie prijs... een mooie discus aanbieden.

En zo geschiedde het... Discuskwekerij de Parel werd geboren. Voor degene die zich af vragen waarom ik de kwekerij "de Parel" noem... kijk maar eens goed naar het ei wat een discus afzet.

Ik heet u van harte welkom in de mooie onderwater wereld van de Parel. Tot snel.

Hoofddoelstellingen:

Aanbod

Discuskwekerij de Parel richt zich op het kweken van discusvissen.
De kwekerij biedt de winkelier en groothandelaar kwaliteit en scherp geprijsde discusvissen.

Kwaliteit

Doelstelling en passie zijn het voortbrengen van unieke kwaliteit. Deze unieke kwaliteit komt voort uit volgende omschreven selectieprocedure.
Uit ieder nest halen we de mooiste, grootste en meest unieke vissen.
Wanneer de vissen 1.5 jaar oud zijn worden ze gekoppeld en dragen ze zorg voor voortbrenging van unieke kwaliteit. Discusvissen onderhouden en op laten groeien vraagt veel tijd en energie. Kwaliteit gaat vaak ten koste van kwantiteit.
Om die reden hebben we gekozen om ons fulltime te richten op kwaliteit. We waarborgen de kwaliteit door onderstaande uitgangspunten. Discuskwekerij de Parel:

  • Kweekt zijn eigen vissen.
  • Voeren de vissen minimaal 6 x per dag.
  • Voeren alleen met kwalitatief hoogwaardig voer.
  • Werken met automatisch verversingssystemen.
  • Verversen meerdere malen per dag.
  • Vissen krijgen geen hormonen.
  • Vissen krijgen geen chemische middelen met als doel opwaarderen van kleuren.
  • Alle vissen m.u.v. de koppels zitten op 100% leidingwater.

Kwantiteit

Ik ben geen massa kweker en zal ook nooit een massakweker worden.
De passie = met 40 Koppels zorg dragen voor uniek en kwalitatief jongbroed.
Deze opkweken en klaarstomen voor een nieuw onderkomen.

Nederlandse bodem

Het op commerciële basis kweken van discusvissen op Nederlandse bodem komt in zeer beperkte maten voor en zijn in aantallen/aanbieders op 1 hand te tellen.
Discusvissen gekweekt op Nederlandse bodem zijn gewend aan Nederlandse waterwaardes, krijgen geen chemische kleurversterkende middelen, brengen we groot met gezonde/evenwichtige voeding zonder hormonen.
Dit resulteert in gezonde, sterke vissen die qua levensduur langer in leven blijven t.o.v. vissen die niet onder deze condities groot gebracht worden.

Selectie

Vissen worden na ontvangst/tijdens de opfok van het kweekbroed geselecteerd op kleur, vorm en genen.
Vissen die niet voldoen aan deze eisen worden niet in de verkoop opgenomen.
Na een strenge selectie krijgen de discusvissen een prins heerlijk leven.

Import

Met veel blijdschap kunnen we u vertellen dat we "buiten onze eigen kweek" zeer exclusieve vissen kunnen leveren. Deze vissen zijn gekweekt door de meest toonaangevende kweker ter wereld: Wayne NG: De voorraad bestaat voor 70% uit eigen kweek. De overige 30% importeren we.
Op die manier heeft Discuskwekerij de Parel buiten eigen kweek óók de nieuwste soorten in huis.

Prijs

Doordat Discuskwekerij de Parel zijn vissen zelf kweekt kunnen we u een kwalitatieve en betaalbare discusvis aanbieden.
Voor degene die zeer uitzonderlijke discusvissen zoekt bieden wij vissen gekweekt door Wayne NG. Kortom: kwaliteit vissen voor iedere portefeuille.

Klant

Discuskwekerij de Parel levert aan winkelier en groothandel.

Kennis en ervaring

Door het volgen van opleidingen versterkt Discuskwekerij de Parel zijn productkennis.
Deze kennis en ervaringen gebruiken we om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn in de vorm van voor, nazorg, instructies en het beantwoorden van uw vragen.